Νέο έτος στη Μητρόπολη Κορίνθου

Τελέστηκε κι εφέτος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνου  κ. Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεώς  Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο η καθιερωμένη πλέον Ι. Αγρυπνία για την Εορτή της Περιτομής του Κυρίου, την μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και την υποδοχή του Νέου (πολιτικού) Έτους 2022 στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου 2021 ο σεπτός Ποιμενάρχης και ο άγιος Πρωτοσύγκελλος πλαισιούμενοι από τους Ιερείς του Ι. Ναού, τέλεσαν αρχικώς τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην συνέχεια τον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

20220101 005904

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης  δεήθηκε στον Κύριο να μας φωτίσει, ώστε να έχουμε ομόνοια, ενότητα, αγάπη και ως αποτέλεσμα όλων αυτών να έχουμε την υγεία μας. Ερμήνευσε δε την φράση «να ζούμε βίο τέλειο κατά το Ευαγγέλιο» από τα παραδοσιακά κάλαντα επισημαίνοντας ότι, όταν η ζωή είναι προσαρμοσμένη στο Ευαγγέλιο, δεν φοβόμαστε ούτε ασθένειες, ούτε δυστυχίες, ούτε ελλείψεις άλλα ούτε και τον ίδιο τον θάνατο, γιατί «ἠλευθέρωσε γάρ ἡμᾶς ὁ τοῦ Σωτῆρος θάνατος»!

Μετά το πέρας της Ι. Αγρυπνίας ο Ποιμενάρχης  ευλόγησε και μοίρασε την Βασιλόπιττα στους παρισταμένους ευχόμενος έτη πολλά και παραδείσια και η ανατέλλουσα νέα (πολιτική) χρονιά να είναι γεμάτη αγάπη, ειρήνη, υγεία και ευτυχία για όλο τον κόσμο!

20220101 110350

Την επομένη, πρώτη ημέρα του έτους και ώρα 7.00 π.μ., τελέσθηκε η δεύτερη (2η) Θ. Λειτουργία από Ιερείς του Ι. Ναού και ακολούθως περί ώραν 11.00 π.μ. τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και τους Κληρικούς του Ι. Ναού, η επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του Νέου (πολιτικού) Έτους 2022, στην οποία προσήλθαν η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Τόπου μας. Ομιλήσας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επεσήμανε την ανάγκη Άρχοντες και Λαός, ως παιδιά του Θεού, να προσεύχονται όλοι μαζί για μετάνοια ζητώντας παράλληλα το έλεος, την ευλογία, την ειρήνη, την αγάπη και την υγεία, αγαθά και αρετές που μόνον ο Θεός μπορεί να προσφέρει. Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος, αφού αναφέρθηκε στο έθιμο της κοπής της Βασιλόπιττας την ευλόγησε, ευχήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα «Καλή και Ευλογημένη Χρονιά» και την διένειμε στους παρισταμένους.

 

Ιδιαίτερα ευχήθηκε στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες με αναφορά στον παρόντα και εορτάζοντα Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλειο Νανόπουλο.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....