Νέος εφημέριος στην Αγία Τριάδα Αγρινίου

Στο πλαίσιο των αυξημένων λειτουργικών αναγκών της ενορίας της Αγίας Τριάδας Αγρινίου, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνός επέλεξε να τοποθετήσει και τρίτο εφημέριο στον ιερό ναό.

Πρόκειται για τον π. Νεκτάριο Καττή ο οποίος διετέλεσε επί 18 συναπτά έτη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Μεσάριστα Μακρυνείας, με αγάπη για τους πιστούς και πλούσιο έργο για τον Ιερό Ναό.

 

Ο Νεκτάριος Καττής του Σπυρίδωνος Ιερέως και της Μαρίας, γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1980 όπου μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις δευτεροβάθμιες σπουδές του. Το 2000 φοίτησε στο εκκλησιαστικό λύκειο Πατρών.

Το 2001 παντρεύτηκε με την πρεσβυτέρα κ. Ουρανία Ντούλια με την απέκτησαν τρία εκπληκτικά παιδιά.

 

Στις 9 Μαΐου του 2004 χειροτονήθηκε Διάκονος και στις 24 Αυγούστου του ιδίου έτους χειροτονήθηκε Ιερέας. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2004 η Μητρόπολη τον τοποθέτησε ως εφημέριο στον Άγιο Νικόλαο Μεσαρίστης Αιτωλοακαρνανίας όπου υπηρετούσε μέχρι και σήμερα.

Η παρουσία του υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για το χωριό, αφού εργάστηκε με ζήλο και αυταπάρνηση σε μια σειρά έργων, τα οποία μεταμόρφωσαν τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, με τους χωριανούς να επαινούν τόσο την ευθύτητα του χαρακτήρα όσο και την απλότητα των ηθών του.

 

πηγη agrinionews.gr

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....