Νορθ-Κόουτ: Η Ε’ Κυριακή των Νηστειών στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής St Albans

Την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, 10 Απριλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής St Albans.

Την ημέρα αυτή η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, καθώς επίσης του Αγίου Μάρτυρος Δημοσθένους. Για τον λόγο αυτό, εόρταζε τα ονομαστήριά του ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, π. Δημοσθένης Νικολάου.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος επικέντρωσε στο πρόσωπο της Οσίας Μαρίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι Πατέρες της Εκκλησίας, μέσα από τη σοφία τους, όρισαν να τιμάται η μνήμη Της μία εβδομάδα πριν την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα για να δώσουν στους πιστούς αφορμή να αποβάλουν την αδιαφορία και την ψυχική τους αμέλεια και να κάνουν κάτι έμπρακτα, προκειμένου να αλλάξουν τη ζωή τους και να ελευθερώσουν τον εαυτό τους από ό,τι τους κρατάει αιχμάλωτους, και να μπορούν να δεχτούν τον Αναστάντα Χριστό.

Τέλος, ο Επίσκοπος Κερασούντος διαβίβασε στον π. Δημοσθένη τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τα ονομαστήριά του και σε όλους τους πιστούς τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου για ένα ειρηνικό Πάσχα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....