Νορθ-Κόουτ: Η Κυριακή των Βαΐων στην Παναγία Σουμελά East Keilor

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά στο προάστιο East Keilor.

Μετά από δυο χρόνια αυστηρών μέτρων λόγω της πανδημίας, οι πιστοί εφέτος γέμισαν τον Ναό και συμμετείχαν ενεργά στη μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή της Ορθοδοξίας.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος κατά το τυπικό του Οικουμενικού Πατριαρχείου ευλόγησε τους σταυρούς, φτιαγμένους από φύλλα φοινίκων, προς το τέλος του Όρθρου, ενώ τα μοίρασε στους πιστούς για ευλογία στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος αναφέρθηκε στο γεγονός της πανηγυρικής εισόδου του Χριστού στην Ιερουσαλήμ και παίρνοντας αφορμή από τη συμπεριφορά των ανθρώπων που τη μια μέρα δέχθηκαν τον Ιησού με χαρά, καλοσύνη και πανηγυρισμούς, όμως την άλλη μέρα οι ίδιοι τον οδήγησαν στη φυλακή κα στον θάνατο, εστίασε στο θέμα των σχέσεων που αναπτύσσουμε με τους άλλους ανθρώπους, σημειώνοντας πως αυτή η μεταστροφή εναντίον του Χριστού διότι οι άνθρωποι άφησαν τον εαυτό τους να επηρεαστεί από άλλες γνώμες. «Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε μας με τους ανθρώπους γύρω μας», επισήμανε ο Θεοφιλέστατος, παρατηρώντας ότι «σήμερα έχουμε φίλους, αγαπάμε ανθρώπους, καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και τρώμε μαζί, τα δίνουμε όλα, όμως πολλές φορές αλλάζουμε άποψη για κάποιον όταν ακούσουμε κάτι για αυτόν ή τον δούμε να πράττει κάτι μέσα σε μια στιγμής αδυναμίας. Αλλάζουμε, τον μισούμε, αφήνουμε τον εαυτό μας να επηρεαστεί από λόγια άλλων ανθρώπων και φτάνουμε σε σημεία εξωφρενικά και σε διωγμό εναντίον προσώπων που μέχρι εχθές ήταν καρδιακοί μας φίλοι».

Κλείνοντας το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος τόνισε στο εκκλησίασμα ότι «δεν μπορούμε να γευτούμε πλήρως τη χαρά της Αναστάσεως και να λεγόμαστε Χριστιανοί, όταν αφήνουμε τον εαυτό μας να αλλάζει απέναντι στους ανθρώπους τόσο εύκολα». «Όταν διώχνουμε ανθρώπους, διώχνουμε τον Χριστό, τον Χριστό φυλακίζουμε, τον Χριστό σταυρώνουμε», προσέθεσε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε την Ενορία της Παναγίας Σουμελά για την αγάπη τους και τη φιλοξενία, ενώ διαβίβασε τις ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ανακοινώνοντας επίσης στους πιστούς το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου για την ποιμαντική του επίσκεψη στη Βικτώρια από τη Μεγάλη Παρασκευή.

Επιπλέον, ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα την πρόσφατη ευλογία που έλαβε ο εφημέριος του Ναού, π. Κωνσταντίνος Αποστολέλλης, από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος τον χειρότεθησε Πνευματικό – Εξομολόγο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ενορία είχε διοργάνωσε εόρτιο γεύμα, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο πρόγραμμα κοινωνικής ανακούφισης της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ, το οποίο στηρίζει κάθε εβδομάδα 500 και πλέον άτομα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....