Νόρθ-Κόουτ: Η πανήγυρις της Ενορίας Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Preston

Την Τετάρτη, 11 Μαΐου, εορτή των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου, πανηγύρισε ο φερώνυμος Ιερός Ναός στο προάστιο Preston της Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας.

Την παραμονή της εορτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό, με τη συμμετοχή κληρικών της Περιφέρειας.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης, και ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος ο οποίος στηρίζει οικονομικά την Ενορία. Παρέστησαν, ακόμη, μέλη από τις ομάδες των νέων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, τα οποία επέλεξαν να παρακολουθήσουν την Ακολουθία αντί της διεξαγωγής της εβδομαδιαίας συνάντησης στις ενορίες τους.

Την κυριώνυμο ημέρα, το πρωί, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Το «παρών» έδωσε μεταξύ άλλων, ομάδα μαθητών του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Preston.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος αναφέρθηκε στα πρόσωπα των τιμώμενων Αγίων και ειδικά στην ακαδημαϊκή μόρφωση που είχαν, αλλά και την πλήρη αγάπη και αφοσίωσή τους στον Θεό. Απευθυνόμενος προς τη νεολαία, κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, και στους μαθητές, κατά τη Θεία Λειτουργία,  παρότρυνε όλους να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να προχωρήσουν στις σπουδές τους και να πετύχουν ό,τι αγαπούν, αλλά ταυτόχρονα να έχουν επίγνωση πώς ό,τι κι αν πετύχουν θα είναι επειδή το ήθελε ο Θεός. «Εφόσον το ήθελε ο Θεός, θα πρέπει τη γνώση μας να την προσφέρουμε χωρίς κριτήρια πίσω στο σώμα της Εκκλησίας, όπως κάνανε οι Άγιοι», επισήμανε. «Όλα σβήνουν στη ζωή μόνο η Εκκλησία ζει στους αιώνες», συμπλήρωσε ο Θεοφιλέστατος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Κερασούντος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Λιβάνο, ο οποίος ήταν προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου για πάνω από 25 έτη.

Τέλος, διαβίβασε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου στην εορτάζουσα ενορία και ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο αυτής, π. Βασίλη Κουρτέση, για την προσφορά του, καθώς και για τη φιλοξενία και την αγάπη του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

πηγη vema 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....