Νόρθ-Κόουτ: Η πανήγυρις του Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Sunshine

Κατά το διήμερο της Τρίτης και Τετάρτης, 29 και 30 Νεομεβρίου, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο προάστιο Sunshine της Μελβούρνης. Των λατρευτικών εκδηλώσεων προέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο και μετέφερε στους πιστούς τις εόρτιες ευχές και την ευλογία του Ποιμενάρχου τους.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν, τόσο κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό την παραμονή της εορτής, όσο και κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την κυριώνυμο ημέρα, πολλοί ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ.

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος Κερασούντος μίλησε για τον βίο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο τιμώμενος Άγιος είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, δηλαδή του Οικουμενικού Πατριαρχείου όπου ανήκει και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. «Η τιμή που έχουμε είναι μεγάλη, λοιπόν, καθώς ο Άγιος Ανδρέας είναι και δικός μας προστάτης», σημείωσε ο Θεοφιλέστατος, ενώ επισήμανε ότι «πρέπει αφενός να προσπαθήσουμε να του μοιάσουμε και αφετέρου να φροντίζουμε με την προσευχή μας, με την αφοσίωση και την υπακοή μας, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο που εκείνος ίδρυσε».

Κατακλείοντας, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος καλωσόρισε, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, την νέα πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Ελένη Χριστοδούλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....