Νορθ-Κόουτ: Μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν σταυρούς για την Κυριακή των Βαΐων

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ομάδα τον νέων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία κατά την τρέχουσα εβδομάδα – «Εβδομάδα των Βαΐων», όπως ονομάζεται από την Εκκλησία μας – εκπαιδευτικό εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους, με αντικείμενο την παραδοσιακή τέχνη του πλεξίματος Σταυρών από φοινικόφυλλα, που ευλογούνται την Κυριακή των Βαΐων στους Ιερούς Ναούς και οι πιστοί τους παίρνουν στα σπίτια τους.

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού εργαστηρίου ήταν να μάθουν όσοι ακόμα δεν γνώριζαν πώς φτιάχνονται οι Σταυροί αυτοί, ούτως ώστε, επιστρέφοντας στις ενορίες τους, να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην κατασκευή των Σταυρών που χρειάζεται κάθε ενορία για την διανομή τους στους πιστούς ανήμερα της εορτής.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος ευλόγησε την έναρξη του εργαστηρίου, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, και μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες λίγες σκέψεις για τη σημασία αυτής της παράδοσης. Μετέφερε επίσης τις ευχές του Αρχιεπισκόπου για μια πνευματικά καρποφόρα Μεγάλη Εβδομάδα και για ειρηνικό Πάσχα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

πηγή Vema 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....