Northcote: Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής St’ Albans

ΠΗΓΗ VEMA AUS

 

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote της Βικτώριας, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στο προάστιο St’ Albans της Μελβούρνης, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου, πλαισιούμενου από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Δημοσθένη Νικολάου.

Ο Θεοφιλέστατος κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα της μεγάλης εορτής, που σηματοδοτεί τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας κατά την περίοδο της εικονομαχίας, ενώ, μεταξύ άλλων, έκανε ειδική μνεία στην πρώτη γενιά των μεταναστών, οι οποίοι φεύγοντας από την πατρίδα με προορισμό την Αυστραλία, ταξίδεψαν με μια βαλίτσα στο χέρι, αλλά δε λησμόνησαν να πάρουν μαζί τους μια εικόνα και την αληθινή πίστη τους. Παρομοίασε δε τους μετανάστες με τους Αποστόλους, επισημαίνοντας ότι «όπως οι Απόστολοι έφυγαν σε τόπους μακρινούς και ξένους, και πήγαν εκεί την αληθινή πίστη, έτσι ακριβώς και οι μετανάστες μας έφεραν την Ορθόδοξη πίστη και την Εκκλησία στην πέμπτη ήπειρο».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, έγινε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού, συμφώνως με την εκκλησιαστική τάξη, ενώ ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος μετέφερε στους πιστούς την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, καθώς και τις ευχές του για ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....