Ο Άγιος Παΐσιος στην Κεντρική Τανζανία

Το χωριό Μασέγκε βρίσκεται στα υψίπεδα της Κεντρικής Τανζανίας, σε υψόμετρο 2000 μέτρων και σε τεράστια απόσταση από το Ιεραποστολικό Κέντρο Ιρίνγκας. Πρόκειται για ένα νέο ορμητήριο κατήχησης. Με σημείο αναφοράς τον Ιερό Ναό των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Λουκά του Ιατρού η φλόγα της ορθοδοξίας μεταδίδεται σε ολόκληρη την περιοχή.
Πρόσφατα, μάλιστα, στον αύλειο χώρο του Ναού χτίστηκε ένα υπαίθριο βαπτιστήριο, το οποίο θα υποδεχθεί του κατηχουμένους της απομακρυσμένης αυτής περιοχής μετά την ολοκλήρωση της κατήχησης.
Σήμερα, 12 Ιουλίου, εορτή του οικουμενικού Αγίου Παϊσίου, η φήμη του οποίου φτάνει μέχρι τη μακρινή Τανζανία, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν οι κάτοικοι του χωριού και εκπρόσωποι των μαθητών από το παρακείμενο δημοτικό σχολείο. Η χαρά της συνάντησης των μαθητών με τους ιερείς μας αποτυπώνεται στις φωτογραφίες. Γεγονός που μας γεμίζει με αγαθές ελπίδες για το μέλλον και την πορεία της ορθοδοξίας στην ευρύτερη περιοχή.
Οι κάτοικοι του Μασέγκε έχουν δεθεί πνευματικά με τον Άγιο Παΐσιο και προσδοκούν τη βοήθειά του σε κάθε στιγμή της ταλαιπωρημένης ζωής τους.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, παρατέθηκε εόρτια τράπεζα προσφορά της οικογένειας Φόλιου εις μνήμην του πατρός τους Γεωργίου.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....