Ο Άννα Κορακάκη συνεχίζει να μας κάνει περήφανους

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Άννα Κορακάκη στον τελικό των 10μ. με πιστόλι στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη  στο Κάϊρο. Λίγες ώρες αργότερα κατέκτησε μαζί με τον αδερφό της Διονύση Κορακάκη το Χάλκινο Μετάλλιο στο μικτό, το δεύτερο μετάλλιο τους σε από κοινού αγώνα.

Για μία ακόμα φορά η Άννα Κορακάκη επιβεβαίωσε ότι ανήκει στις κορυφαίες αθλήτριες σκοποβολής στον κόσμο. Η σπουδαία σκοπεύτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κάιρο.

 

 

 

Η Κορακάκη προκρίθηκε στον τελικό με την δεύτερη καλύτερη επίδοση από τις συμμετέχοντες. Εκεί έφτασε στον αγώνα μεταλλίων απέναντι στην Ινδή Έσα Σινγκ και τελικά κατάφερε να φτάσει στη νίκη και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Βουλγάρα Κονσταντίνοβα

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Άννας Κορακάκη μέσα στο 2022 και φυσικά για μία ακόμα χρονιά έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Στον προκριματικό συμμετείχε και η Χριστίνα Μόσχη η οποία ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με την 18η θέση.

 

 

 

 

Η Άννα Κορακάκη (Δράμα, 8 Απριλίου 1996 είναι Ελληνίδα σκοπεύτρια και ολυμπιονίκης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων και έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912, και η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία των Ελληνικών Ολυμπιακών Ομάδων, που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και προπονητής της είναι ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης. Αθλείται στη σκοποβολή από το 2009 και σπουδάζει Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα η οποία έλαβε ως πρώτη λαμπαδηδρόμος την Ολυμπιακή Φλόγα μετά το άναμμα της για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 υπήρξε σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια. Στις συμμετοχές της στους αγώνες έλαβε την 6η θέση τόσο στο αεροβόλο πιστόλι από τα 10 μ. όσο και στο πιστόλι από 25 μ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....