Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας καλεί σε θερμή προσευχή υπέρ των σεισμοπαθών Τουρκίας και Συρίας

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος απευθύνει έκκληση για θερμή προσευχή υπέρ των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, στην Τουρκία και τη Συρία.

«Τις ώρες αυτές που οι καρδιές μας συγκλονίζονται από τις εικόνες καταστροφής και αβάσταχτου πόνου στην ανατολική Τουρκία και στη βόρεια Συρία, έχουμε χρέος να στραφούμε με θερμή προσευχή προς τον Πανάγαθο Θεό, ζητώντας να χορηγήσει το έλεός Του στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό», τονίζει o Σεβασμιώτατος σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

«Κάθε άνθρωπος είναι εικόνα Θεού», επισημαίνει και προσθέτει:

«Παρακαλώ και προτρέπω τους Θεοφιλέστατους Αρχιερείς, τους αγαπητούς μας ιερείς και το ευλογημένο ποίμνιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας να προσεύχονται άπαντες για τους συνανθρώπους μας στις πληγείσες περιοχές και για όλον τον κόσμο που βιώνει τις συνέπειες της τραγωδίας του σεισμού.

Είθε ο Κύριος να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων, να δώσει δύναμη στους συγγενείς τους, σε όσους έχουν τραυματιστεί και σ’ όσους παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω απ’ τα χαλάσματα, και να ενισχύσει τα σωστικά συνεργεία στον τιτάνιο κι ευλογημένο αγώνα που δίνουν».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....