Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Ενορία Αγίου Δημητρίου στο Queanbeyan

Το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της πόλης Queanbeyan, στην Επικράτεια Αυστραλιανής Πρωτευούσης, επισκέφθηκε την Παρασκευή, 1 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο, Κυανέων κ. Ελπίδιο και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και χοροστάτησε στην Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Κατά το κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη σημασία της μη κατάκρισης των αδελφών μας, ενώ παρότρυνε το εκκλησίασμα να αφοσιώνεται στην προσευχή.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Κωνσταντίνο Κωστάκο, ο οποίος είχε διατελέσει επί πολλά έτη Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Δημητρίου. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την προσφορά του π. Κωνσταντίνου στην ελληνορθόδοξη Ενορία του Queanbeyan και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, εξαίροντας ιδιαίτερα την ταπεινοφροσύνη που τον διακρίνει.

 

κ

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο και παρακάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται για τον πνευματικό τους πατέρα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....