Ο Αρχιεπίσκοπος στον αγιασμό για την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στην ανάγκη ενότητας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον αγιασμό στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής. Την ακολουθία του αγιασμού -με αφορμή την έναρξη της νέας κατασκηνωτικής περιόδου- τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και παρέστησαν ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα και ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασημάκης.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Παιδείας Πολιτισμού & Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής, κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του, τον κ. Πλεύρη και την κ. Γκάγκα για την συνδρομή τους στην δημιουργία του ιατρείου της κατασκήνωσης και τον Δήμαρχο για την πολύ καλή συνεργασία. Το εν λόγω ιατρείο-πολυιατρείο βρίσκεται εντός της κατασκήνωσης και καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο των παιδιών, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Ακόμη, ευχαρίστησε τα στελέχη, αλλά και τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη και αναφέρθηκε στις δράσεις και τις δραστηριότητες της κατασκηνωτικής περιόδου.

Στην συνέχεια τα παιδιά της κατασκήνωσης τραγούδησαν και είπαν τα συνθήματα που έχει η κάθε ομάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δομές της κατασκήνωσης και στην δυνατότητα φιλοξενίας όχι μόνο των παιδιών, αλλά και επιστημόνων για συνέδρια. Με αφορμή τα συνθήματα που ακούστηκαν από τα παιδιά τόνισε πως καλούμαστε όλοι να είμαστε ενωμένοι. «Εκκλησία και πολιτεία, δύο θεσμοί που πορεύονται παράλληλα και συνεργάζονται, ενδιαφέρονται πολύ για εσάς, για τους πολίτες και τον λαό» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «γι’ αυτό βλέπουμε απόψε τον Υπουργό, την αναπληρώτρια Υπουργό, τον Δήμαρχο και όλα τα στελέχη, οι οποίοι δείχνουν αγάπη, γιατί από ό,τι κάνετε εισπράττουμε αγάπη. Θα ήθελα με αυτό το πνεύμα να προχωράμε ενωμένοι μπροστά». Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «ο τόπος μας έχει δυνατότητες, οι πολιτικοί και ο λαός έχουν δυνατότητες και η Εκκλησία δίνει την ελπίδα, τον αγώνα και την υπομονή. Αυτός ο χώρος, ο κατασκηνωτικός, με διάθεση προσφοράς μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό εργαλείο για όλους μας, για την πατρίδα μας». Ακόμη, ευχήθηκε να περάσουν καλά αυτές τις μέρες και συνεχάρη τους συντελεστές που φρόντισαν ώστε όλα να είναι έτοιμα για την φιλοξενία των παιδιών. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο υπουργός Υγείας και η αναπληρώτρια υπουργός.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....