Ο χάρτης της Κρήτης με… 37.531 καλιτσούνια

Για έναν ακόμα λόγο μπορούν να υπερηφανεύονται πλέον οι Κρητικοί, καθώς το νησί κατάφερε να κερδίσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και ο λόγος μπορεί να χαρακτηριστεί… γλυκός, ξεχωριστός και πρωτότυπος!

Κάτοικοι του Ηρακλείου, κάθε ηλικίας, έσπευσαν στο παλιό λιμάνι της πόλης, μπροστά από το Ενετικό Φρούριο του Κούλε, προκειμένου, με «όχημα» τη φαντασία και την αγάπη τους για την παράδοση και την κρητική γαστρονομία, να δημιουργήσουν τον χάρτη της Κρήτης αποτελούμενο από… καλιτσούνια, το παραδοσιακό γλυκό του νησιού.

Χιλιάδες καλιτσούνια δημιούργησαν ένα τεράστιο μωσαϊκό

Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιήθηκαν ένας τόνος αλεύρι, ένας τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη και 230 λίτρα αυγού.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, με το νησί να καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ και να κερδίζει μία περίοπτη θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Οι φωτογραφίες με την Κρήτη, διαμορφωμένη από χιλιάδες καλιτσούνια, κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου, μία επιτυχία που αποτελεί και μία ακόμα διαφήμιση για το νησί, την παράδοση και τους ανθρώπους του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα γλυκά θα μοιραστούν σε κοινωφελή ιδρύματα της περιοχής, ενώ η διοργάνωση ανήκει στο ΙΕΚ Ακμή, στο Δήμο Ηρακλείου και στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....