Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στη Λαμία

Με την παρουσία πλήθους πιστών, αλλά και χιλιάδων ακροατών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) τόσο μέσω των ερτζιανών, όσο και από διαδικτύου, συνεχίζονται οι πνευματικές και κατηχητικές συνάξεις της φετινής Μ. Τεσσαρακοστής στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέσθηκε ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Τον κ. Συμεών πλαισίωσε στον Εσπερινό, αποδεχόμενος την ευγενή πρόσκλησή του ο Ιερομόναχος π. Δημήτριος εκ της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, ο οποίος και ανέπτυξε κατηχητική ομιλία με θέμα: «Προσευχή: Η σύσταση του κόσμου», αναφερόμενος στον Όσιο Ιωάννη τον Σιναΐτη, Συγγραφέα της Κλίμακος, τον οποίο τιμά η Εκκλησία την Δ’ Κυριακή των Νηστειών.

Την επόμενη Κυριακή Ε΄ Νηστειών, οι κατηχητικές ομιλίες ολοκληρώθηκαν  με την τέλεση του Κατανυκτικού Εσπερινού και την ομιλία υπό του Οσιολογιωτάτου Ιερομονάχου π. Λουκά, αδελφού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους Άθω με θέμα: «Η πέμπτη Κυριακή των Νηστειών»

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....