Ο εορτασμός των Ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Σπάρτης στους Μολάους

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος εόρτασε τα σεπτά του Ονομαστήρια.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στους Μολάους, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Γλυφάδας κ. Αντωνίου, ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο.

Προς το εκκλησίασμα απηύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο Μυστήριο του Σταυρού και στη δύναμη που αντλεί μέσω Αυτού κάθε χριστιανός. Στη συνέχεια, μίλησε με θερμά λόγια για τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Ευστάθιο, ο οποίος όχι μόνο σηκώνει με θαυμαστό τρόπο τον προσωπικό του σταυρό, αλλά βοηθάει το ποίμνιό του και όποιον έχει την τύχη να συνδέεται μαζί του πνευματικά, να ακολουθήσει τον δύσβατο, αλλά και ωραίο δρόμο της αρετής και της σωτηρίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών του Ιδρύματος.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης , ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, για τα συγκινητικά και πηγαία λόγια του, τον Μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος συμμετείχε και τις δύο ημέρες στις ιερές ακολουθίες και μάλιστα ομίλησε στον Εσπερινό, τους τοπικούς άρχοντες, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τον ευσεβή λαό, που θέλησε να εκδηλώσει με την παρουσία του την αγάπη προς το πρόσωπό του. Κατακλείοντας τον ευχαριστήριο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας υγεία, σωματική και πνευματική, ενώ προέτρεψε κάθε χριστιανό να αγαπά χωρίς όρους και όρια, να δουλεύει για τη Δόξα του Θεού, τον έπαινο της Εκκλησίας και για να δίνει χαρά στον συνάνθρωπο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων, εφημέριος Πακίων και Διευθυντής του ιδρύματος Μολάων, Πρωτ. Παναγιώτης Λεγάκης, ο οποίος εκ μέρους του ιερού κλήρου και του λαού της περιοχής, αλλά και των εργαζομένων και τροφίμων του Ιδρύματος, ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το σπουδαίο έργο του.

Ακολούθησε, σε χαρμόσυνο κλίμα, το καθιερωμένο κέρασμα στον προαύλιο χώρο.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....