Ο Επίσκοπος Αραβισσού Κασσιανός σε εκδηλώσεις εις μνήμην του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου του Β΄

Κατά το διάστημα από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου και η Ιερά Θεολογική Σχολή, μετέβη, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στην Κύπρο, προκειμένου να μετάσχει των εκδηλώσεων στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου του Β΄, επ’ αφορμή της συμπληρώσεως ενός έτους από την προς Κύριον εκδημία του και της τελέσεως μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, ο Θεοφιλέστατος έγινε δεκτός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την έλευση του Θεοφιλεστάτου στην Κύπρο, παρουσία του Διευθυντού της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κυπριανού Κουντούρη, και του Διευθυντή του Προγράμματος Σπουδών της ίδιας Σχολής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Γρηγορίου Ιωαννίδου. Ακολούθως, ο Θεοφιλέστατος ξεναγήθηκε στους χώρους της Αρχιεπισκοπής και στον παλαιό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Την επομένη, Κυριακή 5 Νοεμβρίου, μετείχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου κ.κ. Γεωργίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα, κατά το οποίο εκφώνησε επιμνημόσυνο λόγο για την προσωπικότητα του αοιδίμου Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ το εσπέρας της ιδίας ημέρας ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Παναγιωτάτου κ.κ. Βαρθολομαίου κατά την έναρξη των εργασιών του διοργανωθέντος από την Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου συνεδρίου εις μνήμην του ιδρυτού της, Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, παρουσία του Μακαριωτάτου, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, πολλών Ιεραρχών της Εκκλησίας Κύπρου, Καθηγητών, φοιτητών και πλήθους κόσμου.

Στις 6 και 7 Νοεμβρίου ο Θεοφιλέστατος κ. Κασσιανός μετείχε των εργασιών του ως άνω συνεδρίου υπό την θεματική «Το μέγα και ιερόν αξίωμα της Αρχιερωσύνης» και ανέπτυξε εισήγηση στην πρώτη συνεδρία του, με τίτλο: «Ο Ιερός Φώτιος ως πρότυπο Αρχιερέως για τους ιεροσπουδαστές της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».

Το εσπέρας της Τρίτης, 7 Νοεμβρίου, ο Θεοφιλέστατος παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε στους συμμετέχοντες ο Μακαριώτατος επί τη λήξει των εργασιών, και την επομένη, 8 Νοεμβρίου, επέστρεψε στη Χάλκη.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....