Ο Επίσκοπος Άσσου Τιμόθεος επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κύριος Τιμόθεος, βρέθηκε για τρίτη φορά στην Αλεξανδρούπολη και επισκέφτηκε την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης όπως και μοναστήρια της περιοχής. Να τονίσουμε πως εδώ και καιρό η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης συνεργάζεται με τον Επίσκοπο Άσσου κ. Τιμόθεο στο πλαίσιο της Ιεραποστολής.

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης συγκεντρώνει χρήματα για την Ιεραποστολή και στέλνει φαρμακευτικά είδη, ρούχα, τρόφιμα στον Επίσκοπο Άσσου προκειμένου να διανεμηθούν εκεί που χρειάζονται.

Μάλιστα από 14 έως 31 Μαρτίου 2022 ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης Αρχιμ. π. Ειρηναίος Λαφτσής, με την ευλογία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, επισκέφθηκε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κολομβίας μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Αθηναγόρα και του βοηθού Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου (υπεύθυνου για την τοπική εκκλησία στην Κολομβία και την Βενεζουέλα) .

 

Εκεί είχε την ευλογία και την χαρά να γνωρίσει πιο επισταμένως το τεράστιο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην μεγάλη αυτή χώρα της Λατινικής Αμερικής από τον ορθόδοξο Επίσκοπο κ. Τιμόθεο και τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του. Η Εκκλησία της Κολομβίας αριθμεί μερικές χιλιάδες μέλη με μεγάλο αυξητικό ρυθμό, καθώς πολλοί είναι οι κάτοικοι της χώρας που ανακαλύπτουν τις αλήθειες του Ευαγγελίου και της Ορθόδοξης Πίστης μας και ζητούν αυτοβούλως να προσχωρήσουν στην Ορθοδοξία και να βαπτισθούν.

Με πενιχρά έσοδα της Ιεραποστολής κτίζονται ναοί και βοηθητικοί χώροι και αντιμετωπίζονται οι πολλές και σημαντικές υλικές ανάγκες των φτωχών χριστιανών, αλλά και αλλοδόξων Κολομβιανών.

Ο π. Ειρηναίος κατά την παραμονή του στην Κολομβία και με τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα, πραγματοποίησε πολυήμερα επιμορφωτικά σεμινάρια ορθόδοξης λειτουργικής, κατήχησης, τυπικού και θεολογικής κατάρτισης των περίπου 25 κληρικών που διακονούν στις εκκλησίες της Κολομβίας και της Βενεζουέλας, αλλά και στα πολλά νεαρά παιδιά που έχουν εκφράσει τον ιερό πόθο να γίνουν κληρικοί.

Επίσης, ο π. Ειρηναίος επισκέφθηκε πολλές ορθόδοξες κοινότητες σε διάφορες πόλεις της Κολομβίας και γνώρισε από κοντά το έργο που επιτελείται σε κάθε μία από αυτές. Τέλος, επισκέφθηκε ρωμαιοκαθολικά Πανεπιστήμια και δίδαξε Ορθόδοξη Πατρολογία και Ορθόδοξη Λατρεία, ενώ συναντήθηκε με κρατικά στελέχη της Κολομβίας και διαπίστωσε την αναγνώριση και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Επίσκοπο κ. Τιμόθεο.

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος στηρίζουν το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κολομβίας μέσα και από τις δωρέες των πιστών της Μητροπόλεως μας και οικονομικά και υλικά με την αποστολή εκκλησιαστικών ειδών, καθώς αναγνωρίζουν το τεράστιο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην μακρινή αυτή γωνιά του πλανήτη μας.

Παρακάτω ακολουθεί και η συνέντευξη που έδωσε ο Επίσκοπος Άσσου κύριος Τιμόθεος στο e-evros.gr με αφορμή την επίσκεψή του στην πόλη :

 

 

 

 

e-evros.gr

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....