Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων στην Αστυνομική Ακαδημία ΝΝΟ

Το πρωί της Παρασκευής, 4 Μαρτίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, μετέβη στην Αστυνομική Ακαδημία της Νέας Νοτίου Ουαλίας, στην πόλη Goulburn, και παρέστη στην τελετή κατά την οποία ορκίστηκαν 193 νέοι δόκιμοι αξιωματικοί, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν επισήμως τρεις αξιωματικοί της Αστυνομίας, μετά από πολυετή προσφορά στην Υπηρεσία. Ανάμεσα στους δεύτερους, βρίσκονταν ένας ελληνικής καταγωγής υψηλόβαθμος αξιωματικός (Detective Superintendent) κ. Άρθουρ Κοψιάς, ο οποίος υπηρέτησε με αφοσίωση το Αστυνομικό Σώμα και τους πολίτες της Νέας Νοτίου Ουαλίας για περισσότερα από 43 χρόνια.

Στην τελετή παρέστη η Κυβερνήτρια της ΝΝΟ, κ. Margaret Beazley, καθώς επίσης ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Πολιτείας, κ. Paul Toole, ο οποίος έχει και το χαρτοφυλάκιο για την Αστυνομία, και η νεοδιορισθείσα Επίτροπος της Αστυνομίας της ΝΝΟ, κ. Karen Webb, με πολλά στελέχη του Αστυνομικού Σώματος.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, συνεχάρη την κ. Webb για τον πρόσφατο διορισμό της και της ευχήθηκε κάθε ευλογία στο έργο που έχει αναλάβει.

Επιπλέον, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως συνεχάρη τον κ. Κοψιά για τη μακρά προσφορά του, εκ μέρους και του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, και του ευχήθηκε τα δέοντα για το νέο στάδιο της ζωής του, που ξεκινά μετά τη συνταξιοδότησή του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....