Ο Επίσκοπος Μεσαορίας λειτούργησε και κήρυξε στον Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιά

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ευρισκόμενος για λίγες μέρες στον Πειραιά για τη συμμετοχή του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου στην 28η Έκθεση «Ορθοδοξία», είχε την ευλογία την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, να λειτουργήσει και κηρύξει στο Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά.

Στη Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν το Θεοφιλέστατο οι Ιερείς του ναού, π. Ιωάννης Παναγιώτου, υπεύθυνος του ιδιαίτερου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, π. Χρίστος Χριστοδούλου και π. Φανούριος Κατσαρός.

Κατά το κήρυγμα του θείου λόγου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας αναφέρθηκε στο θαύμα του Παραλυτικού από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Και το θαύμα δια της πίστεως και ταπεινώσεως του Αποστόλου Πέτρου, που ο Θεός επιτέλεσε.

Ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την προτροπή και ευλογία να λειτουργήσει στο Μητροπολιτικό ναό. Αναφέρθηκε στο λόγο που βρέθηκε αυτές τις ημέρες στον Πειραιά, ένεκα της 28ης Έκθεσης “Ορθοδοξία”, η οποία πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μίλησε εν συντομία για τους αδελφικούς δεσμούς της Αποστολοβαδίστου μεγαλονήσου Κύπρου με την Ελληνική Επικράτεια και τον απανταχού Ελληνισμό. Ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση των αδελφών Ελλήνων στους αγώνες των Κυπρίων για την επιβίωση στη γη των πατέρων τους. Διαβεβαίωσε το εκκλησίασμα, ο Μεσαορίας Γρηγόριος, ότι με τη βοήθεια του Αναστάντος Χριστού, τις πρεσβείες της Παναγίας Θεοτόκου, των Αποστόλων και όλων των Αγίων που γέννησε στα 2.000 έτη Χριστιανισμού, ότι θα συνεχίσουμε να διατηρούμε την Παράδοση και την Ελληνική ταυτότητα στη γη των πατέρων μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο προϊστάμενος π. Ιωάννης Παναγιώτου ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο για τη θεία Λειτουργία και ευλογία. Επισήμανε ότι με τη σημερινή Θεία Λειτουργία και την παρουσία του Επισκόπου από την Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Κύπρου ανοίγει ο κύκλος των εορτασμών της ενορίας για την πανήγυρη των Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο π. Ιωάννης υποσχέθηκε ότι θα ετοιμαστεί σύντομα προσκυνηματική επίσκεψη στην Κύπρο, στα βήματα των Αποστόλων Βαρνάβα, Παύλου και Μάρκου, καθώς και τα βήματα της βασιλομήτορος Αγίας Ελένης, η οποία πέρασε από την Κύπρο πηγαίνοντας και επιστρέφοντας από τα Ιεροσόλυμα, κι έτσι οικοδόμησε Εκκλησίες και άφησε ως Ιερό κειμήλιο τεμάχια του Τιμίου Ξύλου.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....