Ο Εσπερινός Αγάπης στην Πέρθη

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, περιστοιχούμενος από τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθη, χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης.

Κατά τον Εσπερινό της Αγάπης η ευαγγελική περικοπή του που περιγράφει την εμφάνιση του Χριστού στους μαθητές του μετά την Ανάστασή του (Ιωάννης 20:19-25) αναγιγνώσκεται σε πολλές γλώσσες, παράδοση που συμβολίζει ότι η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου κηρύσσεται σε όλα τα έθνη του κόσμου. Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος ξεκίνησε την ανάγνωση του Ευαγγελίου στην ελληνική γλώσσα και ακολούθησε η απαγγελία της ίδιας περικοπής στην αγγλική, λατινική, ιταλική, φινλανδική, ιαπωνική, ισπανική, γαλλική, αφρικανική και βουλγαρική γλώσσα.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους τους πιστούς την πατρική αγάπη και τις εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, ενώ στη συνέχεια εψάλη ο πολυχρονισμός του Αρχιεπισκόπου.

 

ΠΗΓΗ vema aus

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....