Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καμπέρα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 6 Μαρτίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της Συγχωρήσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην αυστραλιανή πρωτεύουσα, πλαισιούμενος από όλους τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Καμπέρας.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος τόνισε τη σημασία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ως περιόδου πνευματικής ανανέωσης και αλλαγής. Όπως τόνισε, με την προσευχή και τη νηστεία στόχος είναι να έρθουμε πιο κοντά στον Χριστό. Αναφέρθηκε δε στην αξία των αρετών της αγάπης, της προσφοράς και της υπομονής, επισημαίνοντας όμως δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα της ύβρεως, επιδεικνύοντας υπερηφάνεια όπως ο Φαρισαίος στην παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου.

Καταληκτικά, ο Θεοφιλέστατος ζήτησε συγχώρεση από το εκκλησίασμα και τις προσευχές όλων για τον ίδιο και για τον ιερό Κλήρο γενικότερα.

Επίσης, παρουσίασε τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Καμπέρας, μιλώντας ιδιαίτερα για τον π. Δημήτριο Κατσή από την Τασμανία και τον π. Κυριάκο Θεολόγο από το Goulburn.

Τέλος, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως μετέφερε στους πιστούς την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και τους παρακάλεσε να προσεύχονται για τον Ποιμενάρχη τους να του δίνει ο Θεός υγεία και δύναμη, για να συνεχίσει να υπηρετεί θυσιαστικά την Εκκλησία μας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....