Ο Ιωάννης Μαλλικούρτης νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ

Ο κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης είναι ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Χρήστο Καρρά, που ολοκλήρωσε τη θητεία του στην αυστραλιανή μεγαλούπολη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σε μήνυμά του με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο κ. Μαλλικούρτης διαβεβαιώνει ότι το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τους Ομογενείς της Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Αναλυτικότερα, ο νέος Γενικός Πρόξενος αναφέρει:

«Προ ολίγων ημερών ανέλαβα τα καθήκοντα μου ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που ενέχει η θέση αυτή. Αποτελεί πράγματι μεγάλη τιμή και προνόμιο να υπηρετήσω ένα τόσο ζωντανό και σημαντικό τμήμα του απόδημου ελληνισμού, δηλαδή, την Ελληνοαυστραλιανή κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Βασιζόμενος στα γερά θεμέλια που οικοδόμησαν οι προκάτοχοί μου, τους οποίους και ευχαριστώ, σας διαβεβαιώ ότι το Γενικό Προξενείο θα είναι ανοικτό στα αιτήματά σας και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σας εξυπηρετεί αποτελεσματικά.

Προσβλέπω να σας γνωρίσω από κοντά στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Ο Ιωάννης Μαλλικούρτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Φεβρουαρίου 1977. Έχει σπουδάσει Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από την Οικονομική Σχολή του Λονδίνου και στο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός (ΔΕΑ) στο 1ο Μηχανοκίνητο Τάγμα της ΕΛΔΥΚ (2000-1). Το 2002 εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις, τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία όσο και στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2003 έως το 2004 ήταν χειριστής για τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (Κ.Α.Κ.) στη Γ1 Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, εν συνεχεία μετατέθηκε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, όπου ήταν χειριστής για θέματα Ανατολικής Αφρικής κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας της Ελλάδος ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (2005-6). Το 2007 ο κ. Μαλλικούρτης μετακινήθηκε στο Αμμάν, όπου υπηρέτησε για μια τριετία ως αναπληρωτής επικεφαλής στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ιορδανία. Επιστρέφοντας σε ένα περιβάλλον πολυμερούς διπλωματίας, τοποθετήθηκε ως χειριστής για θέματα Αφοπλισμού στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στη Γενεύη. Τον Σεπτέμβριο 2015 τοποθετήθηκε Ευρωπαίος Ανταποκριτής στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, θέση που διατήρησε έως τον Σεπτέμβριο 2018 όταν και μετακινήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Λευκωσία, για μια τετραετή θητεία, τα τρία τελευταία εκ των οποίων υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 ο κ. Μαλλικούρτης ανέλαβε τα τρέχοντα καθήκοντά του ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ.

Ο κ. Μαλλικούρτης, πέραν της Ελληνικής ως μητρικής του γλώσσας, ομιλεί την Αγγλική και τη Γαλλική, ενώ διαθέτει ικανοποιητική γνώση της Γερμανικής.

Είναι παντρεμένος με τη Χριστιάνα Σταύρου από την Κύπρο και έχουν δύο παιδιά.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....