Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Κυριακής Ε΄ Νηστειών στο Ηράκλειο Αττικής

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε το εσπέρας της Ε’ Κυριακής των Νηστειών, 21 Απριλίου 2024, η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Ηρακλείου Αττικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια των καθιερωμένων πνευματικών ομιλιών, που ανέπτυξε στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς καθ᾽ όλη την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με θέμα: «Η αμαρτία στη βιβλική και πατερική παράδοση της Εκκλησίας», ο Σεβασμιώτατος, λαμβάνοντας αφορμή από τον συγκλονιστικό βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, αναφέρθηκε στην ανακαινιστική και λυτρωτική δύναμη της μετάνοιας, που ελευθερώνει τον άνθρωπο από τα δεσμά της αμαρτίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, εκτενώς στην διδασκαλία των θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας για την μετάνοια, η οποία αποτελεί δεύτερο βάπτισμα, επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία, ως φιλόστοργη Μητέρα, αναμένει και μας προτρέπει να πορευθούμε στον δρόμο της μετανοίας, που η Οσία Μαρία η Αιγυπτία ακολούθησε.

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε θερμές πατρικές ευχές προς όλους για υγεία και δύναμη για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και καλή Ανάσταση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....