Ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής στη Θεσσαλονίκη

Για τον ελληνισμό στη Λατινική Αμερική συζήτησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ, που διακονεί τις χώρες Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Χιλή, Παραγουάη, Περού, Βολιβία, Ισημερινό, Σουρινάμ, Γουϊάνα και Γαλλική Γουϊάνα.

 

Ο Υφυπουργός καλωσόρισε στο Διοικητήριο τον Υπέρτιμο και Έξαρχο Νοτίου Αμερικής, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησής τους το 2022, όταν ο κ. Κωνσταντινίδης συμμετείχε στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση Νοτίου Αμερικής, στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, ως μέλος του Προεδρείου της Επιτροπής Διασποράς της Βουλής.

 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και στα ελληνικά, καθώς ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ σπούδασε στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει πολιτογραφηθεί ως Έλληνας για την προσφορά του στην ελληνική ομογένεια της Νοτίου Αμερικής. Υποδεχόμενος τον Σεβασμιώτατο, ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική ομογένεια στη Λατινική Αμερική, πρότεινε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας μέσα από δομές της Μητρόπολης του Μπουένος Άιρες και εξήγησε ότι με την επιστολική ψήφο οι Έλληνες της διασποράς ενισχύουν τους δεσμούς με την πατρίδα. «Εκτός των συνόρων υπάρχει μια δεύτερη Ελλάδα, η οποία πορεύεται ενωμένη, κρατώντας ακέραιες τις παραδόσεις και τα έθιμά μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινίδης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....