Ο Μητροπολίτης Δημητρίαδος τίμησε πλημμυροπαθή Κληρικό στην Νέα Ιωνία

Τους Ιερείς μας, που τούτο τον καιρό της μεγάλης δοκιμασίας, με θυσιαστική αγάπη, συντρέχουν τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι και οι οικογένειές του επλήγησαν σφόδρα από την πλημμύρα, τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στο πρόσωπο του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας π. Σταύρου Σωτηρόπουλου.

 

Στον π. Σταύρο, ο οποίος είδε το σπίτι του να πλημμυρίζει δύο φορές, στις δύο καταστροφικές πλημμύρες, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου, κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού του Προστάτου του Ιεροψαλτικού μας κόσμου, Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, που τελέστηκε στον Ναό του, την Κυριακή 1/10. Ο Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι «συμπαραστάτες των κατοίκων υπήρξαν πολλοί από τους Ιερείς μας, στα χωριά και στην πόλη, από την πρώτη στιγμή. Ο π. Σταύρος, πλημμυροπαθής ο ίδιος, άφησε στην άκρη το δικό του πρόβλημα και έτρεξε στους ενορίτες του, που, μέσα στις λάσπες, προσπαθούσαν να διασώσουν ό,τι μπορούσαν και ανέλαβε να προσφέρει φαγητό και νερό σ’ αυτούς τους ανθρώπους και μαζί με συνεργάτες του συνέβαλαν στον καθαρισμό των πλημμυρισμένων σπιτιών, ανέστιος ο ίδιος. Δεν τον τιμώ απόψε μόνο γι’ αυτό το έργο, αλλά και για την μέχρι τώρα διακονία του, λέγοντάς του ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Οι ειδήσεις δεν θα αναφερθούν ποτέ στην περίπτωσή του, ούτε οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα αναφερθούν. Και καλύτερα. Όμως, οι Ιερείς μας, από την πρώτη στιγμή, είναι κοντά στον κάθε ελάχιστο αδελφό, γιατί εκεί συναντούν τον Ίδιο τον Χριστό».

Ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση για την εξεύρεση ενός σπιτιού για τον π. Σταύρο και την ανέστια οικογένειά του και προανήγγειλε ότι θα τιμήσει και άλλους Κληρικούς μας, που με τον ίδιο ζήλο συντρέχουν, τούτο τον καιρό τους εμπερίστατους συμπολίτες μας.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....