Ο Μητροπολίτης Κινσασας στο Κισάντου και στην Γκάγκα

Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο π. Χρυσόστομο, τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη, την συνεργάτιδα της Μητροπόλεως κα Στέλλα, τον δόκιμο Μοναχό Ηλία και τον φοιτητή της Θεολογικής Σχολής Γεώργιο εν πρώτης επισκέφθηκαν την νεοιδρυθείσα ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο μεγάλη πόλι Κισάντου. Αφού η Ιεραποστολική ομάδα θαύμασε τον νεόδμητο Ιερό Ναό τοποθέτησαν τις ιερές εικονες στο τέμπλο και την πλατυτέρα στην κογχη του Ιερού Βήματος. Εν συνεχεία αφού διέσχισε δασώδη περιοχή έφθασε στο χωριό Κάνγκα όπου και η ενορία της Υπαπαντής.

Στην ενορία αυτή υπάρχει εξατάξιο δημοτικό σχολείο με εκατό είκοσι παιδιά τα οποία όλα είναι παμφτωχα και η Ιερά Μητρόπολις έχει αναλάβει όλα τα έξοδα τους. Επιπλέον ο Μητροπολίτης με την συνοδεία του αφού μίλησε με λόγια αγάπης στους μαθητές και έδωσε πατρικές συμβουλές, μοίρασε σε όλους τα παιδιά γραφική ύλη, εικόνες της Παναγίας και μπισκότα από την Ελλάδα προσωπική προσφορά του Προέδρου του Ιεραποστολικού συλλόγου ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΌΣΤΟΜΟΣ των Πατρών. Η Ιεραποστολική ομάδα αφού χαιρέτησε τα παιδιά και τους δασκάλους επιστρέφοντας στην βάση τους σταματούσαν σε όλες τις καλύβες των ανθρώπων μοιράζοντας πολλά τρόφιμα και φάρμακα.

Όλα αυτά προσφέρθηκαν με πολλή αγάπη προσωπικά από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας κ. Γεράσιμο Ντούνη και την σύζυγο του ιατρό κυρία Παρασκευή Τριαντάφυλλου Ντούνη. Η χαρά των ανθρώπων αυτών ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους και ευχαριστούσαν για τα δώρα της αγάπης. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....