Ο Μητροπολίτης Μάνης στην τελετή ονοματοδοσίας του Πολεμικού Πλοίου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» – Ακούστε τον αδερφό του ήρωα

Χθες Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας του νεότευκτου ταχέος περιπολικού κατευθυνόμενων βλημάτων, που φέρει την ονομασία του καταγόμενου από την Λάγια της Αν. Μάνης, ήρωα των Ιμίων Υποπλοίαρχου Βλαχάκου.

Ο αγιασμός ετελέστη υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Νικαίας κ. Αλεξίου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός και Υφυπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των όπλων και των σωμάτων ασφαλείας, Βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο αδελφός του ήρωα κ. Νίκος Βλαχάκος, ως και εργαζόμενοι στα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 

 

Ο Παναγιώτης Αντ. Βλαχάκος γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1964 στον Πειραιά όπου και κατοικούσε ενώ η καταγωγή του ήταν από τη Λάγια της Ανατολικής Μάνης. Το 1982 εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του Σημαιοφόρου. Τον Ιανουάριο του 1996 έφερε το βαθμό του Υποπλοίαρχοy όντας χειριστής ελικοπτέρου. Η κηδεία του Υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, πραγματοποιήθηκε την 9η Φεβρουαρίου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος στον Πειραιά παρουσία πλήθος κόσμου, ενώ η σορός του ετάφη στο Νεκροταφείο Αναστάσεως.

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 31-1-2013. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ” ΙΜΙΑ” ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

 

Η ΚΗΔΕΙΑ

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....