Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στο νησί της Λευκάδας για την εορτή του Αγ. Πνεύματος

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γαβριήλ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής Φανερωμένης για την εορτή του Αγίου Πνεύματος στο νησί της Λευκάδας.

Η Ιερά Μονή της Παναγίας της Φανερωμένης αποτελεί σημείο αναφοράς των απανταχού Λευκαδίων, καθώς η Ιερά Εικόνα της Παναγίας, η οποία πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, είναι η Πολιούχος και Προστάτιδα του νησιού, με πλήθη προσκυνητών να συρρέουν κάθε έτος στον τριήμερο εορτασμό από κάθε μέρος της Ελλάδος.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 5 Ιουνίου 2023, τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας.

Το παρών έδωσαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού καθώς και οι υποψήφιοι κομμάτων. Την Υπηρεσιακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών κ. Αθ. Μπαλέρμπας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....