Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, το απόγευμα του Σαββάτου, 28ης Ιανουαρίου 2023, στη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», στην Αθήνα, ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα του ιστορικού Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι», εκπροσωπώντας, κατόπιν Σεπτής Πατριαρχικής Εντολής, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.

Ο Εντιμολογιώτατος Άρχων Νομοφύλαξ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρόεδρος του Συλλόγου, δικηγόρος κ. Γεώργιος Βλατάκης, υποδέχθηκε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για πρώτη φορά ως Ποιμενάρχη του ιστορικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, και τον παρεκάλεσε να ευλογήσει και να αναστραφεί με αγάπη όλα τα απόδημα τέκνα, τους Ρεθυμνίους της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν πρόσωπα, τα οποία προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε διάφορες επάλξεις και θέσεις ευθύνης του τόπου μας, καταγόμενα από το Ρέθυμνο και ευρύτερα την Κρήτη, όπως η κ. Αγάπη Χαλκιαδάκη-Γαλενιανού, ανωτάτη δικαστής, Σύμβουλος του ΣτΕ , ο κ. Ιωάννης Παπαδάκης-Μετζικώφ, ζωγράφος, σκηνογράφος και ενδυματολόγος, καθώς και ο κ. Χαράλαμπος Πραματευτάκης, μουσικοσυνθέτης. Επίσης τιμήθηκαν νέοι και νέες, οι οποίοι εισήλθαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: ο Φώτιος Τσάκωνας του Μάνου (Νομική Αθηνών), η Στελλιάνα Κουλούλια του Γεωργίου (εγγονή του αείμνηστου Μιχάλη Καυκαλά) (Ψυχολογία Αθηνών), ο Στέφανος Γεωργόπουλος του Γεωργίου (Νομική Αθηνών), ο Νικόλαος Τζιφάκης (Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), ο Παναγιώτης Βαμβακάς του Αποστόλου (Οινολογία Αθηνών), ο Κωνσταντίνος Κρεβετζάκης του Θωμά (Μαθηματικό Πανεπιστημίου Πατρών), ο Εμμανουήλ Μακρής του Νικολάου (Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά).

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου των Αθηναίων, υπό την διεύθυνση του κ. Χρήστου Παππού, καθώς και ο λαογραφικός σύλλογος ΚΡΗΤΕΣ του κ. Γεωργίου Πετράκη, που με παραδοσιακές κρητικές ενδυμασίες απέδωσαν με δεξιοτεχνία κρητικούς χορούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλές προσωπικότητες, όπως ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης μετά της συζύγου του, η Βουλευτής κ. Όλγα Κεφαλογιάννη μετά του συζύγου της, ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Σπανουδάκης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη, ο κ. Γεώργιος Διδασκάλου, Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, μετά της Ρεθυμνίας συζύγου του κ. Εύας Τζανακάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας Ζώρας, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο ακαδημαϊκός κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακροπόλεως κ. Νικόλαος Σταμπολίδης, ο κ. Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης με τη θυγατέρα του κ. Μάρι Δασκαλαντωνάκη, ο τ. Αρεοπαγίτης κ. Νικόλαος Βεργιτσάκης, η τ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ειρήνη Πετρουλάκη, ο κ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης, εκδότης της εφημερίδας «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ», η δημοσιογράφος κ. Εύα Λαδιά, η Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Ειρήνη Βασιλάκη, ο τ. Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Γεώργιος Μαριδάκης, ο Πρόεδρος της Κρητικής Εστίας κ. Αντώνιος Μυτιληνάκης, η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Κρητών Επιστημόνων κ. Μαρία Σαββάκη, η κ. Ελένη Βαρδινογιάννη-Κεφαλογιάννη, η κ. Λίλα Μεϊμαράκη, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Μαίρη Κωνσταντουδάκη και πολλοί άλλοι εκλεκτοί και διακεκριμένοι Κρήτες της Αττικής.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ενώ στην τελετή παρέστησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χαμαράκης, Ρεθύμνιος και προερχόμενος από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρσανίου, που υπηρετεί επί πολλές σειρές ετών στην Αθήνα, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Αυγουστάκης, από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Παπαλεβυζάκης, Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, ο οποίος συνόδευε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη προσλαλιά του, μετέφερε εν πρώτοις τις Πατρικές και Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, τον Οποίον είχε την τιμή να εκπροσωπεί, τονίζοντας ότι ο Παναγιώτατος περιποιεί υψίστη τιμή στον Σύλλογο Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι», καθώς τυγχάνει Επίτιμος Πρόεδρος αυτού και πάντοτε επιβλέπει με Πατρική στοργή και αγάπη το έργο και την προσφορά του Συλλόγου.

Επίσης, ο Επίσκοπός μας εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του, καθώς για πρώτη φορά υπό την ιδιότητα του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ατενίζει τα ευλογημένα πρόσωπα των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής, οι οποίοι διακρίνονται σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής και αναστροφής, και διαβεβαίωσε ότι πάντοτε η αγκαλιά του θα είναι ανοικτή για όλους τους Ρεθυμνίους, παρακαλώντας και εκείνους να έχουν πάντοτε την σκέψη και την έγνοια τους στον τόπο καταγωγής τους και στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην προβολή του πλούτου και της κληρονομιάς της Μεγαλονήσου Κρήτης.

Η εκδήλωση είχε ετοιμασθεί με αρτιότητα και λεπτομέρεια από τον Εντιμολογιώτατο κ. Γεώργιο Βλατάκη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι», προς τον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του και τις εγκάρδιες ευχές του, καθώς και τις ευχαριστίες του για όλα όσα πράττει για το καλό του τόπου μας και για την μαρτυρία του ιστορικού τούτου Συλλόγου, όπως και για το Ιερό Επιγονάτιο, κεντημένο με την απεικόνιση του Καλού Ποιμένος, που ο κ. Βλατάκης του προσέφερε ως δώρο.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....