Ο Μητροπολίτης Σύρου στην Εκδήλωση Μνήμης για τα Βουρλά και τιμής στον Μικρασιάτη Νομπελίστα ποιητή Γεώργιο Σεφέρη

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο της 86ης Επετείου από τη θαυμαστή εύρεση της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και την έλευση στη Σύρο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης», στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 ετών μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου διοργάνωσε στο θέατρο «Απόλλων» εκδήλωση αφιερωμένη στα Βουρλά και το βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας ποιητή Γεώργιο Σεφέρη, με κεντρικό ομιλητή τον κ.Φώτη Καραλή, Πρόεδρο της Ένωσης Βουρλιωτών Μ.Ασίας.
Την εκδήλωση προλόγισε, συγκινησιακά φορτισμένη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου κα Ειρ. Χαρδαλή.
Κατ’ αυτήν ανεγνώσθησαν αποσπάσματα από την αλληλογραφία του Γ. Σεφέρη με την αδελφή του και παρουσιάστηκαν μελοποιημένα ποιήματά του από τον κ. Ανδρέα Αναγνωστόπουλο.
Μετά το πέρας της Εκδηλώσεως, στην οποία παρέστησαν και ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, η Πρόεδρος Εφετών Αιγαίου και πολλοί Σύριοι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη τον κ.Φώτη Καραλή, Πρόεδρο της Ένωσης Βουρλιωτών Μ.Ασίας, την Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου κα Ειρ. Χαρδαλή και όλους τους συντελεστές της.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....