Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης λίγο πριν την υποδοχή και Ενθρόνισή του μιλά στην 4Ε

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος λίγες ώρες πριν την Ενθρόνισή του μιλά σήμερα στις 14:30 στην ΤΗΛΕΦΗΜΕΡΙΔΑ της 4Ε .

 

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΤΗΣ!

 

Το Σάββατο αυτό στις 5 το απόγευμα η Υποδοχή στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. Ο Τηλεοπτικός Σταθμός 4Ε θα μεταφέρει ΖΩΝΤΑΝΑ αυτές τις στιγμές σε Ελλάδα και Εξωτερικό.  Έπειτα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, θα τελεστεί η Ενθρόνιση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου,  σύμφωνα με την Εγκύκλιο που εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Θα την παρακολουθήστε σε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από την 4Ε .

 

Και μέσω του διαδικτύου από την ιστοσελίδα μας  tv4e.gr

Αλλά και μέσα από το κανάλι μας στο   YOUTUBE

Και τα κοινωνικά δίκτυα.

 

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις , ενώ οι πιστοί που θα θελήσουν να βρεθούν σε αυτή την ιστορική στιγμή θα πρέπει να προσεγγίσουν νωρίτερα καθώς είναι σε εξέλιξη και οι εργασίες του flyover και δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο. Επίσης εκείνο το Σάββατο 25/11 αλλά και την Κυριακή 26 θα είναι ανοιχτός και ο σταθμός μετρό της Αγίας Σοφίας για το κοινό και θα προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο στο κέντρο.

 

Την Κυριακή 26/11 σε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και πάλι μετάδοση από την τηλεόραση της 4Ε θα παρακολουθήστε  το Ἀρχιερατικὸ Συλλείτουργο, προεξάρχοντος τοῦ Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ.

 

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ἀνακοινώνεται πρὸς τοὺς εὐσεβεῖς καὶ φιλόθεους Χριστιανοὺς, ὅτι κατὰ τὸ διήμερο 25 καὶ 26 Νοεμβρίου 2023, θὰ λάβουν χώρα οἱ πανηγυρικὲς ἐκδηλώσεις μὲ ἀφορμὴ τὴν Ἐνθρόνιση τοῦ Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ, σύμφωνα μὲ τὸ παρακάτω πρόγραμμα:

 

  • Σάββατο, 25η Νοεμβρίου 2023 – Καθεδρικὸς Ἱερὸς Ναὸς τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίας.

5:00 μ.μ.: Ἀκολουθία τῆς Ἐνθρονίσεως, παρουσίᾳ τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν & πάσης Ἑλλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

 

  • Κυριακὴ, 26η Νοεμβρίου 2023 – Προσκυνηματικὸς Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίου Δημητρίου – Πολιούχου.

07:00 π.μ.: Ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου καὶ Ἀρχιερατικὸ Συλλείτουργο, προεξάρχοντος τοῦ Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ.

 

Ὁ Παναγιώτατος θὰ δεχθεῖ τὶς εὐχὲς κλήρου καὶ λαοῦ, τὴν Κυριακὴ 26η Νοεμβρίου

μετὰ τὸ πέρας τῆς Θείας Λειτουργίας, ἐντὸς τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Πολιούχου Ἁγίου Δημητρίου.

 

Προσκαλεῖσθε ὅλοι νὰ συμμετάσχετε στὶς ἱστορικὰ μοναδικὲς αὐτὲς Ἐκδηλώσεις τῆς τοπικῆς μας Ἐκκλησίας.

 

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....