Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε Πρέβεζα και Άρτα

Στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης αλλά και στην Μητρόπολη Άρτης θα βρεθεί στα τέλη Ιουνίου , πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος .

Θυμίζουμε οτι οι δυο Αρχιερείς είχαν επισκεφτεί το Φανάρι και είχαν καλέσει τον Παναγιώτατο στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

 

Στη συνεδρίασή του στις 24 Απριλίου το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα (αποχώρησαν από την αίθουσα του οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης) να εγκριθεί η ονοματοδοσία πλατείας, σε πλατεία «ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ» στην περιοχή του Υδατόπυργου Πρέβεζας και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται ο ναός του Αγίου Νεκταρίου.

Η μετονομασία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης στην πόλη της Πρέβεζας, από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο στις 27 και 28 Ιουνίου 2024.

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ 

 

Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης η Ιερά Μητρόπολις Άρτης αναγγέλλει την έλευση της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, στην ιστορική πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου, στην Βυζαντινή Άρτα, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεώς Του στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο Παναγιώτατος θα αφιχθεί και θα διανυκτερεύσει στην Άρτα.
  • Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, το πρωΐ, ο Παναγιώτατος θα προεξάρχει στο Πατριαρχικό Συλλείτουργο, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην πόλη της Άρτας.
  • Θα ακολουθήσει ο υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου εγκαινιασμός και η ονοματοδοσία της νέας πλατείας, η οποία βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην περιοχή Τρίγωνο Άρτης.
  • Στον ίδιο χώρο της νέας πλατείας, θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της επισκέψεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου με την αναγόρευσή Του, σε επίτιμο δημότη του Δήμου Αρταίων.

Η επίσκεψη στην Άρτα του Παναγιωτάτου θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, διότι την επομένη ημέρα, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα πρέπει εκτάκτως να βρίσκεται στην Βουλγαρία, για την εκεί εκλογή και ενθρόνιση του νέου Πατριάρχου Βουλγαρίας.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΤΗΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....