Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ 4Ε

 

Με αφορμή τα 60 χρόνια Ιεροσύνης και τα 30 χρόνια από την εκλογή του στον Οικουμενικό θρόνο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, μιλά αποκλειστικά στην 4Ε και στον Αρχ. π. Νικάνωρα Παπανικολάου αυτή την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 21:00.
Θυμαται στην κάμερα της 4Ε τα νεανικά του χρόνια , μιλά για την “Πόλη των Πόλεων” και εκφράζει τη λαχτάρα του να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης μετά από 50 χρόνια “Σιωπής”, που χαρακτηρίζει “μεγάλη αδικία εναντίον της Ορθοδοξίας” . Θυμάται μάλιστα τα χρόνια του ως μαθητής αλλά και προσηνύματα που δεν κάτεφερε να μπει και να επισκεφτεί όλα αυτά τα χρόνια ως Πατριάρχης , αφού δεν του έδωσαν την άδεια οι αρχές.
Αποκαλύπτει επίσης οτι τον Αύγουστο του 2022 θα κλείσει μισό αιώνα διακονίας στο Φανάρι , καθώς ήταν το 1972 που τον κάλεσε ο Μακαριστός Πατριάρχης Δημήτριος.
Ευχαριστεί για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όορυς, εφοπλιστή Αθανάσιο Μαερτίνο και τη σύζυγό γιατί μετά το 1896 για πρώτη φορά θα γίνουν εργασίες στη Σχολή ανακαίνισης και αναστήλωσης που ήταν απαραίτητες.
Εύχεται καλά και Άγια Χριστούγεννα σε όλους εύχεται να ξεπεράσουμε γρήγορα την πανδημία και αναφέρεται στον Εκκλησιαστικό Τηλεοπτικό Σταθμό 4Ε και στην Αλφότητα της Αγίας Λυδίας στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.
Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, κατάφερε κατά τη διάρκεια της πατριαρχίας του να αποτελέσει πρόσωπο παγκοσμίου βεληνεκούς .
Αμέσως μετά τη συνέντευξή του θα παρακολουθήσετε ένα ντοκιμαντέρ- αφιέρωμα στον Παναγιώτατο.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....