Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε στη Διαθρησκειακή Συνάντηση “Bahrain Dialogue Forum”

Φως Φαναρίου

Στην πρωτεύουσα του Βασιλείου του Μπαχρέιν, κατά την Διαθρησκειακή Συνάντηση, η οποία διοργανώνεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Ισλαμικών Ζητημάτων του Βασιλείου του Μπαχρέιν, σε συνεργασία με το Μουσουλμανικό Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων, μίλησε σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης τόνισε στην ομιλία του ότι η σκόπιμη διαστρέβλωση του άλλου ωθεί τους πάντες στον διαθρησκειακό διάλογο. Δεν είναι δυνατόν να εξαλειφθεί ο φόβος του άλλου και ο αποκλεισμός παρά μόνο με εποικοδομητικό διάλογο και αποτελεσματικές συναντήσεις που χαρακτηρίζονται από πνεύμα συμπληρωματικότητας, εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης στο Μπαχρέιν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη.

 

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Μεγάλο Ιμάμη του Al-Azhar

 

Ο Μεγάλος Ιμάμης του Al-Azhar, Δρ Ahmed El-Tayeb, ο Πρόεδρος του Μουσουλμανικού Συμβουλίου Πρεσβυτέρων, συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο πλαίσιο του Διαθρησκειακού φόρουμ στο Μπαχρέιν.

Ο Δρ El-Tayeb χαιρέτισε το ρόλο των θρησκευτικών ηγετών στην προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου, ενώ ο Πατριάρχης εξήρε τις προσπάθειες του Μεγάλου Ιμάμη του Αλ-Αζχάρ να διαδώσει τον πολιτισμό της ειρήνης, της ανθρώπινης αδελφοσύνης και της συνύπαρξης.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....