O Οικουμενικός Πατριάρχης στην εξόδιο Ακολουθία της αδελφής του, αειμνήστου Ζαχαρώς Αναστασιάδου

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, παρέστη  συμπροσευχόμενος, κατά την κηδεία της αειμνήστου Ζαχαρώς Αναστασιάδου, αυταδέλφης Αυτού, που τελέστηκε τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του χωριού τους, των Αγίων Θεοδώρων, της γενέτειράς τους Ίμβρου.

Της εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος και στο τέλος αυτής μίλησε με συγκινητικούς λόγους για τη μακαριστή, διερμηνεύοντας τα θερμά συλλυπητήρια όλων των συμπροσευχομένων προς τον Παναγιώτατο, την οικογένεια του υιού της, κ. Χρήστου Αναστασιάδη, προς τον έτερο παριστάμενο αδελφό της, κ. Αντώνιο Αρχοντώνη, και τους λοιπούς συγγενείς.

Παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, εκ προσώπου του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Μοσχονησίων κ. Κύριλλος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Τράλλεων κ. Βενιαμίν, Αραβισσού κ. Κασσιανός και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής υπό τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο, κληρικοί της νήσου, Αγιορείτες Μοναχοί, η Οσιωτ. Ηγουμένη του Ι. Ησυχαστηρίου Τίμου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Μοναχή Ιακώβη, μαζί με τη Μοναχή Σεραφειμία, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, εκ προσώπου του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ν. Δένδια, ο Δήμαρχος της νήσου κ. Ünal Çetin, εκπρόσωποι Ιμβριακών Συλλόγων, και πλήθος Ιμβρίων.

 

 

Νωρίτερα, η σορός της αειμνήστου, που μεταφέρθηκε τη Δευτέρα στην Ίμβρο από την Αθήνα, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, εκτέθηκε σε προσκύνημα στην πατρική οικία της οικογένειας Αρχοντώνη, στους Αγίους Θεόδωρους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....