Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θάσου

Το απόγευμα της Κυριακής, 4 Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, μαζί με τους επισκόπους και τον κλήρο, πραγματοποίησαν προσκύνημα στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη νήσο Θάσο.

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος προσφώνησε καταλλήλως τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ευχαριστώντας τον για την επίσκεψη.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, που διηκόνησε ως μοναχός στο μοναστήρι, μίλησε για την ιστορία του, για τον ναό και τις αγιογραφίες του.

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος και η συνοδεία τους πήγαν στα Λιμενάρια, στα νότια της νήσου Θάσου, όπου έλαβε χώρα πανηγυρική τελετή για την ονομασία οδού προς τιμήν του Πατριάρχου. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Παναγιώτατο και ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ονομαστεί ένας από τους δρόμους της πόλης «Οδός Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου» σε ανάμνηση της τρέχουσας επίσκεψης.

Στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε τη σημασία της διατήρησης των πνευματικών και πολιτιστικών δεσμών και της ιστορικής μνήμης του ελληνικού λαού.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....