Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε με την παρουσία του εκδήλωση αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επέστρεψε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 7ης Μαΐου, από την Ιταλία, παρέστη, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Δευτερεύοντα κ. Αλέξανδρο, στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής την Τρίτη, 9 Μαΐου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος της Π.Μ.Γ.Σ. και του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου της Ξάνθης, πόλης από την οποία καταγόταν ο Μάνος Χατζιδάκις, και η οποία εκδήλωση είχε ως στόχο την προαγωγή της μουσικής παιδείας και της καλλιτεχνικής αγωγής των μαθητών των δύο σχολείων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, και Πισιδίας κ. Ιώβ, κληρικοί, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη κ. Ιωάννης Γιγουρτσής, εκπαιδευτικοί και μαθητές των δύο σχολείων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....