Ο πρωθυπουργός του Καναδά τιμά την 30η επέτειο ενθρόνισης του Οικουμενικού Πατριάρχη

Συγχαρητήρια επιστολή του Πρωθυπουργού του Καναδά Εξοχ. Justin Trudeau για την 30η επέτειο ενθρόνισης του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Σεβασµιώτατε και φίλοι,

Είµαι στην ευχάριστη θέση να εκφράσω τους θερµότερους χαιρετισµούς και τα συγχαρητήριά µου µε την ευκαιρία της 30ης επετείου από την εκλογή και ενθρόνιση του Οικουµενικού Πατριάρχη.

Επί τριάντα χρόνια ο Παναγιώτατος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως-Νέας Ρώµης και Οικουµενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολοµαίος, υπηρέτησε ως ο πρώτος πνευµατικός ηγέτης των 300 εκατοµµυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσµο, συµπεριλαµβανοµένων και των µελών της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Σε αυτό το διάστηµα, εργάστηκε για να προωθήσει το µήνυµα της αγάπης και της ειρήνης και για να προάγει σηµαντικές αξίες και θρησκευτικές παραδόσεις.

Αυτό το ορόσηµο προσφέρει στους Ορθόδοξους Χριστιανούς την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τη βαθιά τους θρησκευτική πίστη και να συλλογιστούν τα γεγονότα που έχουν διαµορφώσει την ιστορία και την κληρονοµιά της Εκκλησίας τους.

Είµαι βέβαιος ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί στον Καναδά θα χαρούν µε τις πολλές εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραµµατιστεί για να σηµατοδοτήσουν αυτή την ειδική περίσταση.

Παρακαλώ δεχθείτε τις καλύτερες ευχές µου για µια αξέχαστη γιορτή.

epistoli trudeu

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....