Ο Σεβ. Μητρ. Γρεβενών κ. Δαβίδ στον Άγιο Νικάνορα Καστοριάς

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας κ. Δαβίδ σήμερα, Ζ’ Κυριακή του Λουκά, συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόλαο Γιαννουσά, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Φώτιο Λεβέντη, τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτ. Ελευθέριο Συτιλίδη και τον Διάκονο Παύλο.

Να σημειώσουμε ότι είναι η τελευταία Κυριακή, κατά την οποία λειτουργεί ο Σεβασμιώτατος ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, αφού το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, θα τελεσθεί η ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχου της Καστοριάς, εις διαδοχή του μεγάλου εκκλησιαστικού ανδρός, του μακαριστού Μητροπολίτου Σεραφείμ Παπακώστα.

Στον λόγο του ο κ. Δαβίδ αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα και στο θαύμα του Κυρίου μας στην αιμορρούσα γυναίκα και προέτρεψε το εκκλησίασμα να πλησιάζουμε κι εμείς τον Χριστό με την ίδια πίστη, που πλησίασε και η γυναίκα αυτή τον Θεό. Με την πίστη μας θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και με την εμπιστοσύνη μας στον Χριστό θα σώσουμε την ψυχή μας, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Γρεβενών.

Και κατέληξε την προσλαλιά του ζητώντας με συγκίνηση συγγνώμη από τον κλήρο και τον λαό της Καστοριάς, μήπως κατά τη δεκάμηνη διακονία της Τοποτηρητείας του, άθελά του, στεναχώρησε ή επίκρανε κάποιον.

Κάλεσε δε τους πιστούς χριστιανούς, να συνεχίσουν τη σχέση αγάπης και με τον νέο Μητροπολίτη τους κ. Καλλίνικο, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα αναπαύεται και ο μακαριστός Καστορίας Σεραφείμ από τον ουρανό και έτσι θα δέχονται πλουσιοπάροχα την ευλογία του Θεού στη ζωή τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος π. Ελευθέριος, ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των ενοριτών αλλά και των Κληρικών της ακριτικής Επαρχίας, τον Μητροπολίτη κ. Δαβίδ, για την πατρική του αγάπη και τη στήριξη στον λαό της απορφανισθείσης Μητροπόλεως, και του δώρισε ως ελάχιστο δείγμα αγάπης και υιικού σεβασμού ένα αρχιερατικό μπαστούνι.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος και ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, οι οποίοι ευχαρίστησαν δημοσίως τον Τοποτηρητή Μητροπολίτη για την αγαστή τους συνεργασία και του ζήτησαν να θυμάται την Καστοριά και τους κατοίκους της στις προσευχές του.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....