Ο Σεβ. Μητρ. Σάμου μιλά στην 4Ε για την Ένωση της Σάμου με τη Μητέρα Ελλάδα και στέλνει τα μηνύματά του

Το μεσημέρι στην ΤΗΛΕΦΗΜΕΡΙΔΑ της 4Ε μιλά ο Σεβ. Μητρ. Σάμου κ. Ευσεβιος , τόσο για τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα χτες στο νησί για τα 109 χρόνια από την Ένωση του νησιού , όσο και για τα μηνύματα που πρέπει να μας στέλνει .

Μέρα Ιστορικής μνήμης η χθεσινή για την Σάμο. Οι Σάμιοι απανταχού της γης εόρτασαν την 109η επέτειο από την ένωση τους με την Μητέρα Ελλάδα.

Κατά το πρόγραμμα των εορτασμών έγιναν οι ενδεδειγμένες τελετές μνήμης και τιμής.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου κ. Ευσεβίου, Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τόνισε πως: « Είναι εθνικό μας χρέος, έναντι των ηρωικών προγόνων μας και της Ιστορίας των νησιών μας, κυρίως στις επόμενες γενεές και το μέλλον, να φανούμε αντάξιοι τους, να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ευθύνη όσο και ανάγκη να μελετήσουμε την Ιστορία μας, να την διδάξουμε και να την μεταφέρουμε αυτούσια στις επερχόμενες γενεές για το μέλλον. Έχουμε προστάτες τον παντοδύναμο Κύριο μας, την Παναγία μας και τους τοπικούς Αγίους μας. Ας αυξήσουμε την πίστη μας στο Θεό και την αγάπη μας στο νησί και την Ελλάδα μας».

enosi samos2

enosi samos2

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....