Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας σε πολιτιστικές-νεανικές εκδηλώσεις

Την Κυριακή 15 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κύριος Αμφιλόχιος συνοδευόμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς π. Νικόλαο Σιγάλα και από τον νέο υπεύθυνο του γραφείου νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς π. Ιγνάτιο Αργυρό επισκέφτηκαν το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» στη Βλυχάδα προκειμένου να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες των μαθητών οι οποίοι συμμετείχαν στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας-Θηρασίας, το οποίο διοργανώνεται από τη “Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών”.
Στο Μαθητικό Φεστιβάλ για πρώτη φορά συμμετείχαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, οι οποίοι παρουσίασαν εκκλησιαστικούς ύμνους.
Ο Σεβασμιώτατος, παραχωρώντας συνέντευξη στο μαθητή της Δευτέρας Γυμνασίου Φηρών Γεώργιο Ρούσσο, επαίνεσαι τους μαθητές για τις δραστηριότητές τους, οι οποίες προάγουν τον πολιτισμό αλλά και την ίδια τους την προσωπικότητα, καθιστώντας ολοκληρωμένους ανθρώπους.
Τόνισε πως η Μητρόπολη μας και ο ίδιος προσωπικά θεωρεί υποχρέωση του να στηρίξει τους νέους και να παρέχει κάθε δυνατότητα για την ενίσχυση του τομέα της νεότητας της Μητροπόλεως μας.
Στην συνέχεια μετέβη στην πλατεία του Καμαρίου όπου ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) στο πλαίσιο των πολιτιστικών του εκδηλώσεων πραγματοποίησε
μουσικοχορευτικό συναπάντημα των χορευτικών σχημάτων του Οργανισμού τον Σύλλογο Θρακικής Εστίας Κατερίνης και των σχημάτων παραδοσιακών παραδοσιακών χορών της Θήρας υπό τη χοροδιδάσκαλο κα Σταματίνα Ξιάρχου.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....