Ο σταυρωμένος Βόλος γιόρτασε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πινακατών χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, παρουσία πλήθους προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «ο Σταυρός του Χριστού δεν είναι ένα κοινό σύμβολο, αλλά αυτός που χαρακτηρίζει και σφραγίζει την ζωή του κάθε Χριστιανού και υπενθυμίζει δύο ουσιαστικά πράγματα: καταρχάς, ότι στην κάθετη διάστασή Του, ενώνει γη και ουρανό, στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Στην οριζόντια διάστασή Του φανερώνει ότι τα απλωμένα χέρια του Κυρίου πάνω Του συγχώρεσαν τους σταυρωτές Του και αγκάλιασαν όλη την ανθρωπότητα, δείχνοντας τον δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης. Ο Χριστός είναι η σταυρωμένη ταπεινή αγάπη, που προσφέρει τα πάντα χωρίς να προσδοκά τίποτα… Ο Σταυρός μάς θυμίζει, επίσης, ότι κανείς δεν φθάνει στην Ανάσταση, χωρίς να περάσει από τον Γολγοθά, από μία πορεία πόνου, αγωνίας και θυσίας».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σταυρώσιμη κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας τούτες τις μέρες: «όλοι μας πονούμε, αλλά είμαστε μαζί και ο Θεός μας παιδαγωγεί και μας δοκιμάζει στην πίστη και στην ενότητά μας. Ο Θεός μας παιδαγωγεί, για να μετανοήσουμε και να επιδείξουμε μεταξύ μας αγάπη και αλληλεγγύη, που τόσο έχουμε ανάγκη αυτές τις μέρες». Αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες της Τοπικής μας Εκκλησίας για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών αδελφών μας, εξήρε το έργο των Ιερέων μας και μάλιστα, στο πολύπαθο Πήλιο και των εθελοντριών γυναικών των ενοριών μας, καθώς και στις συγκινητικές προσφορές από όλη την Ελλάδα. «Πρέπει να λειτουργήσουμε με συμπαράσταση και αλληλεγγύη», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, «με ενότητα και θυσία, για να ξαναβρούμε τον δρόμο και την κανονικότητά μας, να δημιουργήσουμε ό,τι χάθηκε».

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, παρουσία πλήθους πιστών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι προσέτρεξαν προς βοήθεια των πλημμυροπαθών αδελφών μας, Ιερές Μητροπόλεις, Αγιορείτικες Μονές, απλούς ανθρώπους. Χαρακτήρισε τους Ιερείς μας και τις εθελόντριες κυρίες του ενοριακού φιλανθρωπικού έργου «ήρωες και ηρωίδες». Κάλεσε τον λαό μας να μην απελπιστεί και γονατίσει υπό το βάρος της δοκιμασίας. «Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε και πάλι. Η πίστη και η ενότητά μας, κάτω από τον Σταυρό του Χριστού θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....