Ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου 2022, στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης ς κ. Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Πανοσ. Αρχ. Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε, με γλαφυρό τρόπο, στην Κυριακή της Ορθοδοξίας και στη σημασία των ιερών εικόνων για την πίστη μας. Παράλληλα ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία του Χριστού χαρακτηρίζεται, από το Σύμβολο της Πίστεώς μας, ως ‘’μία, αγία, καθολική και αποστολική’’. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε θερμά τον σεπτό Ποιμενάρχη για την τιμητική πρόσκληση, αλλά και για την εποικοδομητική συνεργασία τους στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του Σεβασμιωτάτου στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Μάλιστα επισήμανε την αγάπη που τρέφει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εν λόγω Μητρόπολης στον Σεβασμιώτατο και το πνευματικό δέσιμο που έχει διατηρηθεί στο πέρασμα των δεκαετιών, απ’ όταν ο Σεβ. Ποιμενάρχης είχε διακονήσει στη Γορτυνία ως ιεροκήρυκας.

Νωρίτερα ο Σεβ. Μητροπολίτης είχε παρουσιάσει στο εκκλησίασμα τον ομιλητή, ο οποίος, όπως υπογράμμισε, διακρίνεται για την πνευματικότητα, τη θεολογική κατάρτιση, το ήθος και την εργατικότητά του.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....