«Ο Βυζαντινός κόσμος του Τάσου Μαντζαβίνου»

Περισσότερα από 100 σχέδια, κατασκευές, πίνακες και έργα από ύφασμα, με επίκεντρο τη Βυζαντινή παράδοση και τεχνοτροπία, θα παρουσιαστούν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στο πλαίσιο έκθεσης με τίτλο «Ο Βυζαντινός κόσμος του Τάσου Μαντζαβίνου».

Ο εικαστικός καλλιτέχνης ανοίγει «διάλογο» με τον βυζαντινό πολιτισμό, την τέχνη και τη χριστιανική λατρεία, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, τα στοιχεία βυζαντινής παράδοσης κυριαρχούν στο έργο του καλλιτέχνη, στοιχεία που με τρόπο και ύφος ξεχωριστό αλληλοεπιδρούν με το «σήμερα».

Η Ορθοδοξία πηγή έμπνευσης για τον εικαστικό

Πηγή έμπνευσης και ορμητήριο για τον εικαστικό αποτελεί η Ορθοδοξία και αυτός ο πολύπλευρος κόσμος της βυζαντινής διακοσμητικής. Ο ενοριακός ναός, τα τάματα, τα φορητά εικονοστάσια κυριαρχούν και αποτελούν «φωτεινές» εικόνες στα μάτια του Μαντζαβίνου, οι οποίες παρουσιάζονται θεματικά στην έκθεση. Αυτή η βιωματική σχέση του εικαστικού με την πίστη και την Ορθοδοξία συνθέτει την καλλιτεχνική του ταυτότητα, η οποία χαρακτηρίζεται μοναδική.

Η έκθεση «Ο Βυζαντινός κόσμος του Τάσου Μαντζαβίνου» ανοίγει τις πύλες της στις 14 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και 12 Ιανουαρίου 2023.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....