Οι δράσεις προληπτικής ιατρικής στον Δήμο Καλαβρύτων φέρνουν πανελλήνια διάκριση

Παράδειγμα προς μίμηση, μεταξύ εκατοντάδων δήμων όλης της χώρας, σε επίπεδο δράσεων προληπτικής ιατρικής και προάσπισης της υγείας του τοπικού πληθυσμού, αποτελεί η Δημοτική των Καλαβρύτων.

Ο Δήμος της μαρτυρικής πόλης αποτελεί φέτος μια από τις πιο δυνατές υποψηφιότητες προκειμένου να τιμηθεί πανελλαδικά, μέσα από από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), στα πλαίσια του ετήσιου θεσμού «Best City Awards 2022», για τις δράσεις του στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας (Πρόληψη Υγείας, Ενημέρωση του Πολίτη και Εκπαίδευση-Επιμόρφωση της κοινωνίας).
Στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμού, ο Δήμος των Καλαβρύτων είναι ο μικρότερος ΟΤΑ σε σχέση με τους δήμους που συμμετέχουν και θα αξιολογηθούν για τα βασικά βραβεία τα οποία και θα ανακοινωθούν κατά την Τελετή Απονομής των Best City Awards 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου, στη Θεατρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, στην Αττική (Ταύρος).
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η υποψηφιότητα του Δήμου Καλαβρύτων ήδη αξιολογείται με υψηλό βαθμό καθώς το 2021, παρά τις δυσκολίες και τα μέτρα κατά τη διάδοση της πανδημίας, όπου και είχε πέσει το κύριο βάρος, συνεχίστηκε μια σειρά δράσεων προληπτικής ιατρικής που είχε λάβει σάρκα και οστά, με απλά αποτελέσματα, από το 2020.
➠ Μεταξύ των σημαντικότερων πρωτοβουλιών που ανέλαβε για το 2021 η Δημοτική αρχή για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των κατοίκων, ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2022, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, για τον Καρκίνο του Μαστού και η οποία περιελάμβανε Ημερίδα που διοργανώθηκε με την στήριξη και της Επιτροπής της κ. Αγγελοπούλου του «Ελλάδα 2021» καθώς και δωρεάν μαστογραφίες για τις γυναίκες του δήμου.
➠ Ακόμη στα Καλάβρυτα αλλά και σε οικισμούς σε άλλες Δημοτικές Ενότητες, κατά τη διάρκεια του περασμένου Φθινοπώρου, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με την επίδειξη χρήσης των απινιδωτών αλλά και σεμινάριο πρώτων βοηθειών από μέλη του ERC (European Resuscitation Council),. Τα σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης και παροχής πρώτων βοηθειών έγιναν με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρου Νασιώτη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Ξεκίνησαν το 2020 ενώ μέσα στο 2021 ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εννέα απινιδωτών η οποίοι και είναι διαθέσιμοι, στην Αστυνομία, τα Κέντρα Υγείας Καλαβρύτων και Κλειτορίας αλλά και περιφερειακά ιατρεία, απομακρυσμένων χωριών του Δήμου και στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων.
Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ…

Το γεγονός ότι τα Καλάβρυτα θέτουν υποψηφιότητα για βραβείο από την ΚΕΔΕ, για την οργάνωση δράσεων Πρόληψης Υγείας, καθ όλη τη διάρκεια του 2021, μόνο τυχαίο δεν είναι, για τους παροικούντες τη Ιερουσαλήμ!  Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα και ιδιαίτερα μετά την έναρξη της πανδημίας, ο γιατρός και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Νασιώτης, έχει καταφέρει να φέρει στα Καλάβρυτα μεγάλο αριθμό παραγόντων και φορέων που ασχολούνται με την πρόληψη καρδιακών νόσων, καρκίνου του μαστού κά. «Οπλίζοντας» με σημαντικές δυνατότητες τους κατοίκους της περιοχής που, είτε αποτελούν μέλη της «κοινωνίας των πολιτών» και του Εθελοντισμού, είτε ανησυχούν για την υγεία τους αλλά και την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων. Σε μια περιοχή μάλιστα με γερασμένο πληθυσμό και ανεπαρκείς δομές, εξαιτίας των αποστάσεων και του ιδιαίτερου ανάγλυφου.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, σε κάθε κατηγορία, από την ΚΕΔΕ, πραγματοποιείται μέσω του online συστήματος αξιολόγησης από τα 28 μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα βραβεία που θα προκύψουν, θα αφορούν ΟΤΑ που συγκέντρωσαν ήδη  πάνω από το μέσο όρο βαθμολογίας από το σύνολο με τις υποψηφιότητες πανελαδικά. Οι υψηλότερες βαθμολογίες ανά κατηγορία θα βραβευθούν με Gold (Χρυσό), Silver (Ασημένιο) ή Bronze (Χάλκινο) βραβείο. Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας απονέμονται παραπάνω από ένα βραβεία.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....