Οι Έλληνες διασώστες συνεχίζουν το έργο τους στην Τουρκία-Έφτασαν συνάδελφοι από τη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης νεαρής από την ομάδα της ΕΜΑΚ στην πόλη Χατάι της Τουρκίας. Ύστερα από επιχείρηση που διήρκησε πάνω από έξι ώρες, οι Έλληνες διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν τη νεαρή Αϊρίν, η οποία είχε εγκλωβιστεί κάτω από τσιμεντένιο δοκάρι. Την κοπέλα μετά τη διάσωση την παρέλαβε ασθενοφόρο.

Οι Έλληνες άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν ακούσει φωνή κατά τη διάρκεια της έρευνας στα ερείπια κτιρίου και με πραγματική αυτοθυσία, καθώς κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν και δύο ισχυροί μετασεισμοί, κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο, όπου αρχικά πίστεψαν ότι ζωντανό ήταν ένα μικρό παιδί που ήταν κάτω από σώμα της άψυχης μητέρας του.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι το παιδάκι ήταν δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ η φωνή ήταν της νεαρής κοπέλας, της Αϊρίν, που βρισκόταν παγιδευμένη κάτω από ένα τσιμεντένιο δοκάρι, πίσω από τους άλλους δύο νεκρούς.

Οι Έλληνες διασώστες έφτασαν κοντά της και για ώρες, πριν την απεγκλωβίσουν, της κρατούσαν το χέρι και της έδιναν κουράγιο. Ταυτόχρονα, προσπαθούσαν να κόψουν σιγά σιγά το δοκάρι, ενώ προχώρησαν στην μακάβρια ενέργεια να απομακρύνουν το άψυχο σώμα του παιδιού για να ανοίξουν χώρο.

Δέκα άτομα έχει απεγκλωβίσει η ελληνική αποστολή διάσωσης στην Τουρκία

Δέκα άτομα, 5 ζωντανά και 5 νεκρά, έχει ανασύρει μέχρι στιγμής η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών της στα ερείπια των κτηρίων της πόλης Χατάι στην Τουρκία, που κατάρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, από την Τρίτη το πρωί που ξεκίνησε να επιχειρεί η ελληνική αποστολή και μέχρι τις βραδινές ώρες της Τετάρτης είχαν απεγκλωβιστεί ζωντανά πέντε άτομα ως κάτωθι:

– ένας άνδρας 50 ετών περίπου (07-02-2023)

– ένα ανήλικο κορίτσι 9 ετών περίπου (07-02-2023)

– ένα ανήλικο κορίτσι 7 ετών περίπου (07-02-2023)

– ένα αγόρι 17 ετών περίπου (08-02-2023) και

– μια γυναίκα 20 ετών περίπου (08-02-2023)

ενώ, έχουν ανασυρθεί νεκρά πέντε άτομα ως κάτωθι:

– ένα ανήλικο κορίτσι τριών ετών περίπου (07-02-2023)

– ένας άνδρας 40 ετών περίπου (08-02-2023)

– ένα αγόρι 17 ετών περίπου (08-02-2023)

– ένα βρέφος τεσσάρων μηνών περίπου (08-02-2023) και

– μία γυναίκα 30 ετών περίπου (08-02-2023)

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Πάνω από 12.000 οι νεκροί από τους σεισμούς

Οι σεισμοί που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα, προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 12.000 ανθρώπων συνολικά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν την Τετάρτη το βράδυ αξιωματούχοι και διασώστες.

Στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, 1.262 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και 1.730 στις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, σύμφωνα με την οργάνωση Λευκά Κράνη.

Στην Τουρκία ο απολογισμός ανέρχεται σε τουλάχιστον 9.057 νεκρούς.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....