Οι εορτασμοί των Αγίων Θεοφανείων σε Μελβούρνη και Σύδνεϋ

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου θα εορταστούν τα Άγια Θεοφάνεια στη Μελβούρνη και το Σύδνεϋ.

Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος θα βρίσκεται κοντά στο ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Μελβούρνης και θα ιερουργήσει στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο Frankston, από ώρας 8.30 π.μ..

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 1 μ.μ., ο Αρχιεπίσκοπος θα καταφθάσει (εν πομπή) στην προβλήτα Frankston Pier για την τελετή του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού. Θα ακολουθήσει εόρτιο γεύμα στην αίθουσα της Ενορίας – Κοινότητας Frankston.

Στο Σύδνεϋ, ο κοινός εορτασμός των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023, στο Yarra Bay – Bicentennial Park. Η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, θα ξεκινήσει στη 1 μ.μ..

Θα ακολουθήσει, μισή ώρα αργότερα (1.30 μ.μ.), το εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και ελληνικό γλέντι με ελληνική μουσική. Στον χώρο θα υπάρχουν μεγάλες τέντες για σκιά και περίπτερα με διάφορα φαγητά και ποτά.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....