Οι «Ευνεάνιδες» και δεκάδες φοιτητές του Τμήματος ΜΕΤ θα ψάλουν και φέτος τον Ακάθιστο Ύμνο στον Άγιο Θεράποντα

Για τέταρτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια, -με την εξαίρεση των δύο ετών της καραντίνας-, οι πιστοί στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος της Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης θα απολαύσουν μια ξεχωριστή εκτέλεση της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, μεθαύριο, τελευταία Παρασκευή των Χαιρετισμών, από δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την ιδιαίτερη νότα θα δώσει και φέτος το  γυναίκειο Βυζαντινό (φωνητικό) σύνολο «Ευνεάνιδες», του Εργαστηρίου Ποιητικής, αλλά και οι φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές θα ερμηνεύσουν τον κανόνα και τα ψαλλόμενα στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης,  π. Ιάκωβου Αθανασίου, προϊσταμένου του Ιερού Ναού, και υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του πρωτοψάλτη, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γεωργίου Πατρώνα.

Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο Δεξιό Αναλόγιο θα είναι: Ερμηνευτής-Πρωτοψάλτης ο Γεώργιος Πατρώνας, Λαμπαδάριος ο Ελευθέριος Καρέτσος, Χορός Ψαλτών του Ιερού Ναού και οι φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», ενώ στο Αριστερό Αναλόγιο θα είναι: το Γυναικείο Φωνητικό Βυζαντινό σύνολο «Ευνεάνιδες» και οι φοιτήτριες του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική»

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....