Οι ευσεβείς Θεσσαλονικείς τίμησαν τον Ιδρυτή της Εκκλησίας τους στα Κάστρα της Άνω Πόλης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου  κ. Δωρόθεος Β΄, με την άδεια και ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ιερούργησε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου, στα Κάστρα της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, με τη συνευχητική συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, του Προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. Νικολάου και του Εφημερίου Πρεσβυτέρου Στυλιανού και Κληρικών εξ ομόρων Ενοριών, με την παρουσία Εκπροσώπου του Πολεμικού Ναυτικού και πολλών πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στο τρίπτυχο της πορείας της ζωής των Χριστιανών, έτσι όπως το έθεσε ο Απόστολος Παύλος στην Α΄ προς Θεσσαλονικείς Επιστολή του, “πάντοτε χαίρετε, αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε” , υπενθυμίζοντας την αγάπη του Ουρανοβάμονος Αποστόλου προς τους Θεσσαλονικείς, προς τους οποίους απέστειλε μάλιστα δύο μνημειώδεις επιστολές.
Προέτρεψε δε τους σύγχρονους Θεσσαλονικείς να μη λησμονούν ότι είναι απόγονοι των πρώτων εκείνων Χριστιανών, οι οποίοι εγκολπώθηκαν το, διά του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, κήρυγμα του Χριστού και με την εδραία πίστη τους θεμελίωσαν την Εκκλησία Του!
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επεσκέφθη στο Γραφείο του τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, προς τον οποίο και ευχήθηκε.
Αύριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, κατα το εξαγγελθέν Πρόγραμμα, θα μεταβεί στην Κύθνο.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....